KOOS MOERENHOUT CLASSIC
 
11e KMC 13 MEI 2023 
NIEUWSBRIEF


Voorinschrijving 11e KMC geopend vanaf 1 februari


Zaterdag 13 mei  2023 is het weer zover!!! Op deze dag zal de Koos Moerenhout Classic voor de 11e keer van start gaan. Reserveer deze dag dus vast in de agenda, want we gaan er weer een mooie dag van maken!!. De KMC is springlevend, dit in tegenstelling tot wat geruchten dat er geen vervolg zou komen.
Vanaf 1 februari staat de inschrijving weer open via onze vernieuwde website: www.koosmoerenhoutclassic.nl

 

Als vanouds wordt de KMC ook dit jaar weer gereden in mei. De voorinschrijving is geautomatiseerd via Ideal. Het inschrijfgeld is licht aangepast ten opzichte van vorig jaar; voorinschrijving kost € 13,- . De dag inschrijving bedraagt € 17,- . Uiteraard inclusief de koffie bij vertrek en een broodje hamburger bij terugkeer.

Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om als groep in te schrijven via de site. Betaling voor groepen gebeurt op het moment als alle deelnemers van de groep zijn toegevoegd. 


Extra route

Voor 2023 hebben we een aantal wijzigingen in de routes aangebracht. De 85 km route blijft ongewijzigd. Ook de klassieker van 125 km met Philipsdam en Oesterdam blijft hetzelfde. Deze route wordt traditiegetrouw gereden door Koos Moerenhout en kent, zo leert het verleden, de meeste deelnemers. Ook diverse prominenten zullen dit jaar weer van de partij zijn, maar daarover meer in een volgende nieuwsbrief. Nieuw vanaf 2023 is de 155 km route. Deze route is tot en met de Krabbenkreekweg gelijk aan de 125 km route. Aan het eind van de Krabbenkreekweg gaat deze echter eerst het eiland Tholen rond om vervolgens richting de Oesterdam te gaan. Zo bieden wij dit jaar dus een tussenstap tussen de 125 km en 175 km. Ook de 175 km route volgt deze weg, maar gaat voordat het eiland Tholen wordt gerond ook het St Philipsland nog rond. Er komt een bord te staan bij de rotonde in St Philipsland zodat iedereen daar alsnog kan beslissen, aan de hand van de weersomstandigheden en de vorm van de dag, welke route men neemt.
Graag verwelkomen wij jullie allemaal op 13 mei 2023 voor de 11e editie van de Koos Moerenhout Classic bij het vertrek vanaf de markt in Steenbergen.


Routes 2023


Gemeente Steenbergen route 85 KM

Het parcours van de "Gemeente Steenbergen route” is gelijk aan die van vorig jaar. Een aantal jaren geleden hebben we deze route aangepast. Vanwege de vele positieve reacties hebben deze route onaangetast gelaten.
Net als de andere routes vertrekt deze tocht richting Dinteloord. Na 7 km, op de Zuidzeedijk, gaat deze route rechtdoor, waar de overige routes linksaf buigen. Het unieke van deze route is dat er geen dam in zit en u kunt genieten van open weiden, kronkelige Brabantse weggetjes en meer wegen door bosrijk gebied, alvorens weer aan te sluiten bij de andere routes.

 

 1. De eerste pauzepost vindt u na zo’n 30 km aan de Heijstraat in Wouwse Plantage
 2. De tweede pauzepost vindt u bij de Walkant in Woensdrecht. Dit is na 58 km

 

Schrijf je in voor 85 km

 

Ad Harmsen/SMS metaal route 125 km

Deze route is geadopteerd door SMS metaal maar is ook vernoemd naar het gewaarde RTC de Factuur lid, Ad Harmsen.
De 125 kilometer tocht is al jaren de favoriete afstand van de meeste deelnemers. Waar de 85 km route meer in west-Brabant vertoeft, duikt deze tocht Goeree Overflakkee en Zeeland in.
Dijken en polders wisselen elkaar af. Mooie uitzichten over de fantastische waterwerken Philipsdam en Oesterdam. Het is grotendeels vlak, maar de wind is hier altijd de scherprechter. De finale loopt dan weer meer beschut, via de Brabantse wal terug naar Steenbergen. Daar kunt u neerploffen op de Markt en genieten van een heerlijke Kwaremont.

 

 1. De eerste pauzepost vindt u bij de haven Oude- Tonge, dit is na 40 km.
 2. De tweede pauzepost vindt u bij de Kettingdijk, voorafgaand de Oesterdam, na 68 km.
 3. De derde pauzepost vindt u bij de Walkant in Woensdrecht, dit is na 98 km.

 

Schrijf je in voor 125 km

 

Van Mossel route 155 km

Voor diegene die de stap tussen 125 km en 175 km te groot vinden hebben wij dit jaar onze langste afstand opnieuw ingetekend. Dit betekent voor ons een compactere organisatie en voor de deelnemers extra keuzes. De 158 km route volgt de route van de 125 km over Oude-Tonge en Philipsdam. Aan het eind van de krabbenkreekweg gaat deze route rechts af om het eiland Tholen rond re rijden. Deze route heeft een extra pauzepost in de omgeving van St Annaland die zal worden gevuld met water en frisdrank, omdat de afstand tussen de eerste en derde pauzepost wat lang is.
Aan het eind van het eiland sluit deze route bij de pauzepost Kettingdijk weer aan bij de 125 km en 175 km om vervolgens de Oesterdam te beslechten. De route richting Steenbergen is voor alle drie de afstanden dan weer hetzelfde. Op deze route kunt je dus genieten van dijken en polders die elkaar afwisselen. Mooie uitzichten over de fantastische waterwerken Philipsdam en Oesterdam. Ook hier zal de wind de zwaarte van de tocht bepalen.

 

 1. De eerste pauzepost vindt u bij de haven Oude-Tonge, na 40 km.
 2. De tweede pauzepost(light) vindt u bij St. Annaland op het eiland Tholen.
 3. De derde pauzepost vindt u bij de Kettingdijk, voorafgaand de Oesterdam, na 102 km.
 4. De vierde pauzepost vindt u bij de Walkant in Woensdrecht, na ongeveer 130 km.

 

Schrijf je in voor 155 km

 

Jumbo route 175 km

Onze langste afstand is dit jaar beduidend anders dan voorgaande jaren. Deze gaat namelijk evenals de 125 km en 158 km na Oude-Tonge linksaf de Philipsdam over en niet zoals gebruikelijk rechtdoor richting de Zeelandbrug. Na de Philipsdam gaat deze route eerst over St Philipsland en vervolgens over het eiland Tholen. Deze route heeft een extra pauzepost in de omgeving van St Annaland die zal worden gevuld met water en frisdrank, omdat de afstand tussen de eerste en derde pauzepost wat lang is. Deze route heeft dan weer het voordeel dat je bij het splitsingsbord eventueel St. Philipsland kunt overslaan mocht dit nodig zijn. Aan het eind van het eiland Tholen sluit deze route bij de pauzepost Kettingdijk weer aan bij de 125 km en 158 km om vervolgens de Oesterdam op te rijden. De route richting Steenbergen is voor alle drie de afstanden dan weer hetzelfde. Op deze route kunt je dus genieten van dijken en polders die elkaar afwisselen. Mooie uitzichten over de fantastische waterwerken Philipsdam en Oesterdam. Ook op deze route zal de wind het verschil gaan maken.

 

 1. De eerste pauzepost vindt u bij de haven Oude-Tonge, na 40 km.
 2. De tweede pauzepost(light) vindt u bij St. Annaland op het eiland Tholen.
 3. De derde pauzepost vindt u bij de Kettingdijk, voorafgaand de Oesterdam, na 120 km.
 4. De vierde pauzepost vindt u bij de Walkant in Woensdrecht, na 148 km.

 

Schrijf je in voor 175 km

 

Koos Moerenhout: “De organisatie is achter de schermen weer bezig om een mooi wielerfeest voor u te verzorgen. We nemen u graag mee op 1 van onze mooie routes om onze prachtige fietsomgeving te laten zien. Kom uzelf, met vrienden, uitdagen en geniet een bijzondere combinatie van sport en gezelligheid.”


AVG

Zoals alle organisaties en bedrijven in Nederland voldoet ook de Koos Moerenhout Classic aan de Europese wetgeving en zijn wij AVG-proof. Dit betekent dat wij zeer zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens. Uw gegevens zijn veilig bij onze organisatie en worden niet gedeeld met overige partijen. Wilt u uw e-mail gegevens verwijderd hebben uit ons bestand, dan kunt u dit middels een reply op deze mail aangeven.

In een volgende nieuwsbrief van maart brengen we jullie graag op de hoogte over de activiteiten, prijzen en andere wetenswaardigheden betreffende de 11e KMC.

 


Koos Moerenhout Classic

RTC de Fatuur
Wij zijn een fietsvereniging die is opgericht in 1972. We rijden elke zondag, te beginnen de tweede zondag in maart tot eind oktober, een toertocht. De afstanden liggen tussen 60 en 125 km.

RTC de Fatuur

De Markt in Steenbergen met op de achtergrond de Gummaruskerk staat al jaren bekend al de start- en finishplek van de KMC


Koos Moerenhout was vijftien jaar beroepsrenner en werd onder meer twee keer Nederlands kampioen, tevens is hij ook beschikbaar voor clinics en presentaties


Coach Moerenhout


 
 
 
 
E-mailen
Info