Marianne Vos, Mathieu Hermans, Johan van der Velde, Servais Knaven en Koos Moerenhout trekken samen op richting de Vuelta

HELDEN VAN BRABANTIn de aanloop naar de Vuelta a Espana trekken vijf wielercorifeeën en hun toertochten onder de naam Helden van Brabant gezamenlijk met elkaar op. Paasmaandag opent de Kleppertocht van Mathieu Hermans  het bal. Daarna volgen nog het Marianne Vos Wielerfestival (30 april), de Servais Knaven Classic (1 mei), de Koos Moerenhout Classic (21 mei) en de rond Johan van der Velde opgezette Speer van Rijsbergen (29 juni). 

 

Ad Pertijs 14-04-22, 16:05 Bron: BN De Stem

 

,,Het idee is enkele jaren geleden ontstaan toen gezocht werd naar side-events rond de komst van de Vuelta naar Brabant", zegt Mathieu Hermans. ,,Wie inschrijft voor twee tochten maakt kans op een gratis startbewijs voor de Vuelta-toertocht.” 

De Mathieu Hermans Kleppertocht gaat van start vanuit Dongen bij café De Viersprong aan de Kanaalstraat. Van daaruit wordt een 90 kilometer lange lus gereden langs onder meer Heusden, Bokhoven, Vlijmen en de Loonse en Drunense Duinen. ,,Zo'n beetje mijn trainingsparkoers van destijds", aldus Hermans,  die eind jaren tachtig 10 ritten won in de Ronde van Spanje.  Hij rijdt de Kleppertocht op de fiets waarmee hij acht van die etappes heeft gewonnen.  Rond de klok van half tien gaat Hermans voorop in de pelotonstart. Individueel kan er ook eerder al begonnen worden aan de tocht. 

 

 

De Vuelta gaat 19 augustus van start in Utrecht. De dag erop staat de rit Utrecht-Den Bosch op het programma. Zondag 20 augustus trekt de Vuelta door West-Brabant in de etappe Breda-Breda. ,,Het eerste stuk van onze toertocht gaat over het parkoers van de Vuelta in Dongen", zegt Hermans. ,,Zoals iedere toertocht van de Helden van Brabant door een dorp gaat waar de Vuelta doorheen trekt.”