Alle voorbereidingen ten spijt heeft de organisatie van de Koos Moerenhout Classic moeten beslissen om de 10e uitgave van de KMC in 2020 helaas geen door gang te laten vinden. De toertocht zou dit jaar gehouden worden op zaterdag 16 mei in Steenbergen.

Koos Moerenhout: “Goed dat onze regering helder is. We hebben nadrukkelijk overwogen om de KMC te verplaatsen naar een later tijdstip in het jaar, maar hierbij liepen we tegen een aantal hindernissen aan. Allereerst is momenteel niet te zeggen wanneer het dan wel op een veilige manier zou kunnen plaats vinden. Daarnaast kunnen we moeilijk de agenda van onze vele vrijwilligers “on hold” zetten en willen we ook onze sponsoren niet extra belasten in deze rare tijd. De 10e editie zou een echt feestje moeten worden en dat is op dit moment niet gepast”.

Jaarlijks doen er in totaal tussen de 2000 en 2500 wielerfanaten mee aan de drie uitstekend uitgepijlde routes door West-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. In totaal zijn er ruim 140 vrijwilligers op de been tijdens het evenement. De organisatie had reeds de verwachting uitgesproken om tijdens de jubileum editie meer dan 2500 deelnemers te verwelkomen. Er stonden feestelijke activiteiten gepland en afspraken met een aantal bijzondere prominenten waren rond. De organisatie stelt alles in het werk om dit ook volgend jaar te realiseren.

Inschrijfgeld retour

Op de voorinschrijvingslijst van de Koos Moerenhout Classic stonden half maart al zo’n 250 voor inschrijvingen. De organisatie van de KMC zal het inschrijfgeld dat de voorinschrijvers al hebben betaald restitueren.

Op naar 2021

“Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Daarom vinden wij het als organisatie niet verantwoord om het evenement dit jaar te laten plaatsvinden. De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat alle evenementen die gehouden zouden worden tot en met 1 juni niet door mogen gaan. We zijn er ons van bewust dat de situatie in Nederland wellicht langer zal aanhouden en daarom hebben we de knoop doorgehakt en besloten om de jubileum editie van de KMC te verplaatsen naar 2021” aldus voorzitter Peter Manders. “Met pijn in ons hart hebben we de beslissing genomen, maar de gezondheid van onze deelnemers en vrijwilligers is altijd het belangrijkste!”, zo besluit Peter.